Anaheim Ducks saavutti vaatimattoman, mutta merkittävän virstanpylvään, vaikka onkin ulkona pudotuspelipaikasta, kun se voitti maanantaina Buffalo Sabresin 4-3. Voitto oli Ducksille kauden 20:s, mikä kertoo nuoren joukkueen edistymisestä ensimmäisen vuoden valmentajan Greg Croninin johdolla.

Troy Terry Anaheim Ducks Pelipaita oli joukkueen sankari, joka teki maalin 64 sekuntia ennen loppua toisessa erässä ja antoi kaksi syöttöpistettä. Frank Vatrano jatkoi kuumaa putkeaan kahdella maalilla ja nosti kauden maalimääränsä uransa ennätykselliseen 26 maaliin. Mason McTavishin kolme syöttöpistettä korostivat Ducksin ylivoimaa toisessa erässä, ja se sai kaikki kolme maalia.

John Gibson vakiinnutti merkityksensä loistavalla esityksellä pysäyttämällä 34 laukausta maalia kohti, erityisesti kolmannessa erässä, kun hän teki useita loistavia torjuntoja säilyttääkseen johtoaseman. Hänen panostaan kehui joukkuetoveri Troy Terry, joka myönsi Gibsonin olevan joukkueen selkäranka.

Buffalolle tappio jättää kuitenkin epäilyksiä kehityskulkuaan kohtaan. Vaikka joukkue hallitsee suurinta osaa tilastoista, se on syyllistynyt puolustuksellisiin virheisiin ja epäjohdonmukaisuuteen. Kyle Okposo NHL Pelipaidat myönsi, että nämä kalliit virheet johtivat lopulta heidän tappioonsa.

Sabresin kamppailut kotona jatkuvat, sillä viimeisin tappio oli viides kuudessa viime pelissä KeyBank Centerissä. Heidän yleinen epäjohdonmukaisuutensa kuvastaa sitä, että tämä joukkue on tienhaarassa ja saattaa joutua sopeuttamaan odotuksiaan kuten Ducks on tehnyt.

Tämä peli näytti meille kaksi joukkuetta, joilla on hyvin erilaiset kohtalot. Ducks on pudotuspelien ulkopuolella, mutta se on onnistunut asettamalla saavutettavissa olevia tavoitteita ja pelaamalla vahvuuksillaan. Sabresin taas on puututtava epäjohdonmukaisuuteensa ja löydettävä keino kääntää vahvuutensa numeroissa todellisiksi voitoiksi.